Ny test til at finde spor af SARS-CoV-2 på faste overflader

Eurofins har udviklet en test, som virksomheder kan bruge til at undersøge, om der er spor af coronavirus (SARS-CoV-2) på faste overflader. Fra vi modtager prøven i vores laboratorie, til I har prøveresultaterne, går der maksimalt 24 timer.

Overfladetesten er anvendelig for alle virksomheder – uanset branche og industri. Med testen kan I skabe tryghed for jeres medarbejdere, da I kan brugen den til at dokumentere, om jeres rengøringsstandarder bliver overholdt. Overfladetesten kan også bruges som dokumentation for, at man som ekstern leverandør ikke har efterladt smittekilder.

Nye studier har påvist, at coronavirus kan overleve i op til 72 timer (3 døgn) på glatte overflader af f.eks. plast og metal. Når virussen overlever i så lang tid, øger det risikoen for smittespredning, da man kan blive smittet via disse overflader, når der er levende viruspartikler til stede. Med en overfladetest kan I få indblik, om jeres rengøring er tilstrækkelig, så I forhindrer smittespredning af coronavirus.

Du kan læse mere om overfladetesten her