Bæredygtige tiltag

Eurofins har et ambitiøst mål om, at hele koncernen skal være CO2 neutrale i 2025.
Derfor arbejder vi i Eurofins VBM Laboratoriet aktivt med at nedbringe vores CO2 udledning og lave tiltag, som gør vores virksomhed mere bæredygtig.

Sammen med resten af Eurofins Miljø har vi udvalgt 8 af FNs verdensmål,  som er udgangspunkt for vores bæredygtige tiltag.

På denne side kan du læse om vores konkrete tiltag i Aabybro og Ishøj.

Grøn Booking

Eurofins Miljø har lanceret Grøn Booking, et koncept der gør afhentningen af dine prøver nemmere og mere miljøvenlig. Det er nemt at deltage. Du skal bare booke afhentningen inden kl. 12, den dag prøverne skal afhentes, så kan vi planlægge en afhentningsrute der reducerer antallet af kørte km og dermed også vores CO2 udledning.

Klik her for at lære, hvordan Grøn Booking kan gøre en forskel for dig.

 

Reduktion af størrelsen på jordprøver

Vi er i gang med at optimere vores kølelager og jordhåndtering for at reducere vores CO2 udledning. I den forbindelse arbejder vi på at udbrede, at poserne til jordanalyser skal indeholde mindre materiale (ca. 200g) for at kunne udføre analyserne for f.eks. jordpakken. Dette vil være med til at reducere vores CO2 udledning ved transport af prøverne, samt forbedre arbejdsmiljøet for vores medarbejdere med færre tunge løft.

Stregen som angiver ønsket materialemængde vil ved næste produktion placeres længere nede, så vi kan mindske jordmængden. Du kan derfor i fremtiden opleve at din pose til jordanalyser vil se anderledes ud end normalt.

 

Nyt låg på dine jordglas

I juni 2022 skiftede vi låget til alle vores jordglas, da det er nemmere at genanvende gennemsigtigt plastik. Dette skifte betyder, at vi fremover sparer op til 90 % CO2, når låget skal bortskaffes. Farveskiftet på låget har selvfølgelig ingen betydning for dine jordprøver.

Solceller i Aabybro

På taget af laborotorium i Aabybro fik vi i april 2022 installeret solceller. De kan producere 15 % af den strøm, som vi bruger på laboratoriet. Det er fedt, at vi nu selv kan producere strøm, og at den del af vores strømforbrug er grøn.

Det har været et naturligt valg at få solceller, og det har været et vigtigt projekt i vores arbejde med FNs verdensmål - specielt verdensmål 7, som omhandler bæredygtig energi.

nabogo - samkørsel

Vi har startet et samarbejde med nabogo, som er en app, der gør det let at kører sammen. Da vi arbejdede med FNs verdensmål til vores medarbejderdag foreslog flere medarbejdere, at vi koordinerede samkørsel og pendling. Inspireret af disse gode ideer og vores samarbejde med Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling, har vi givet os i kast med samarbejdet nabogo, Med deres app er det nemlig nemt og enkelt for medarbejderne at køre sammen.

Vi har været i gang med at implementere brugen af nabogo siden marts 2022 - og for at motivere medarbejderne til at bruge app'en mest muligt, har vi udloddet præmier til dem, som frem til juni kører mest sammen.

Målet med samkørslen er at nedbringe vores CO2 udledning og skabe et endnu bedre sammenhold.

Vi har endda deltaget i et interview med P4 Nord, som netop handler om vores brug of nabogo. Du kan høre indslaget her (13 minutter og 35 sekunder inde i udsendelsen): https://www.dr.dk/lyd/p4nord/p4nord-eftermiddag/p4-eftermiddag-2022-05-23